D-Link Partner Reseller logo Luotettavat verkkolaitteet toimittaa D-Link.

Helppari Oy Avainlippu suomalaista palvelua

Kytkimet ja Reitittimet

Kaksi tietokonetta kattava verkko on mahdollista rakentaa koneet yhdistävällä tietoliikennekaapelilla. Usein yhdistettäviä koneita vain on enemmän ja koneiden väliin tarvitaan kytkin. Tietokoneiden ja työasemien muodostavaa kokonaisuutta kutsutaan lähiverkoksi. Työntekijöiden tarvitsema tieto saattaa sijaita oman lähiverkon ulkopuolella, jolloin tarvitaan tieto­liikennettä verkosta toiseen välittävä laite - kuten reititin tai palomuuri.

Kytkimet

Kytkimet voidaan luokitella usealla tavalla. Yrityskäytössä olevat kytkimet ovat usein hallittavia kytkimiä. Hallittavaan kytkimeen voidaan määritellä toisistaan erillisiä lähiverkkoja (VLAN). Tällaisia kytkimiä kutsutaan L2-kytkimiksi (Layer 2), koska ne välittävät liikennettä pelkästään verkkokorttien MAC-osoitteiden eivätkä IP-osoitteiden perusteella. Liikenne eri VLAN verkkojen välillä menee aina reitittimen tai palomuurin kautta. Tehokkaammissa kytkimissä on myös reitittimien ominaisuuksia, jolloin niitä kutsutaan L3-kytkimiksi (Layer 3). L3-kytkimet voivat reitittää liikennettä IP-verkkojen välillä. Usein yritysverkot suunnitellaan siten, että työasemat kytketään L2-kytkimiin, jotka yhdistetään toisiinsa tehokkaammilla L2 tai L3-kytkimillä ja palomuureilla.

Reitittimet

Reitittimet yhdistävät verkon laitteita toisiinsa ja välittävät liikennettä eri IP-verkkojen välillä. Reitittimen toiminta perustuu reititystauluun, listaan tunnetuista IP-verkoista. Reititystaulussa on yksinkertaisimmillaan listattuna IP-verkko ja mitä kautta kyseiseen verkkoon pääsee. Esimerkiksi yrityksen internet reititin tietää yritykselle annetun IP-verkon sijaitsevan palomuurin takana, ja kaikki muut osoitteet ovat operaattorin verkon takana internetissä. Internet reitittimet taas vaihtavat tietoa reititysprotokollien avulla siitä minkä reitin kautta pääsee lähemmäksi yrityksen verkkoa. Reitittimet toimivat L3 tasolla (Layer 3) välittäen liikennettä IP-osoitteiden perusteella verkosta toiseen.

Helppari Oy tuo tietoturvan yritysten saataville

Me Helppari Oy:ssä tiedämme mitä nykyaikaiselta verkolta vaaditaan; kuten luotettavuutta, korkeaa käytettävyyttä ja turvallisuutta. Meillä on vuosien kokemus niin pienistä kuin suurista yritysverkoista, ja osaamme toteuttaa asiakkaan tarpeita vastaavat ratkaisut kustannustehokkaasti.

Teemme tiivistä yhteistyötä laitetoimittajien kanssa, jolloin meillä on jatkuvasti saatavilla tuorein tieto ja tuki. Tuorein tieto yhdistettynä laaja-alaiseen työkokemukseen antaa meille uskon ja tahdon toteuttaa tietoturvallisia ratkaisuja, joiden takana voimme ylpeinä seistä.

Helppari Oy kytkin ja reititin ratkaisut

Ota yhteyttä Helppari Oy myyntiin ja kysy lisätietoja kytkin ja reititin ratkaisuista.

Helppari Oy  •  Y-tunnus: 2259653-8  • Tel. +358 (0)9 4257 9610

Copyright © 2009-2014